dinsdag 17 februari 2015

Nutella

We gingen met de kinderen en kleinkinderen een weekend naar een vakantiehuis en we namen zoveel eten mee, genoeg voor een overwintering. De eerste ochtend ontdekten we echter bij het ontbijt dat er wel pindakaas, appelstroop, jam en hagelslag was, maar geen CHOCOPASTA. Nu kun je wel één ontbijt zonder CHOCOPASTA, maar een heel weekend? Gelukkig was er een 'kampwinkeltje' en daar verkochten ze CHOCOPASTA, tenminste... NUTELLA, oftewel HAZELNOOTPASTA. We, de grote en kleine mensen, keken verlekkerd naar de luxe ogende pot met fraai etiket met - inderdaad - hazelnoten. De grote mensen omdat NUTELLA pure nostalgie was wat wij vroeger maar hoogst zelden aten. En de kleine mensen omdat er niks lekkerder is dan een boterham met CHOCOPASTA van wat voor merk dan ook.
We kochten een pot, aten er van en vonden dat de smaak zo puur was en vanwege de hazelnoten vast heel gezond. Na het weekend belandde de NUTELLA in mijn keukenkast te midden van ordinaire huismerk-CHOCOPASTA
Gister las ik in de krant dat Signor FERRERO overleden was, de man van Mon Chéri, Ferrero Rocher  èn NUTELLA. Wat ik ook las was dat NUTELLA gemaakt is van surrogaatchocola en dat alleen de toevoeging van de hazelnoten het imago van gezond geeft. Toen ik de pot uit het keukenkastje pakte zag ik dat het 57 procent suiker en 30 procent vet bevat en maar 13 procent hazelnoten, net zoveel als in de PLUS-HAZELNOOTPASTA.
Kwestie van marketing en dat kon hij goed die mister NUTELLA.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten